Welkom bij

Wereldwinkel Alblasserdam

Nieuw: Eswatini Kitchen producten in Alblasserdam

De nieuwe jams en sauzen van ‘Eswatini Kitchen’ zijn heerlijke fairtrade producten  afkomstig uit Swaziland. Wij hebben: ananasjam, sinaasappelmarmelade, mango chutney, curry sauce medium en chutney van gemengd fruit.

Door de combinatie van Afrikaanse zon, bodem- en weersomstandigheden groeien er heerlijke groenten en vruchten die worden geteeld door lokale boeren. De oogst wordt gebruikt voor de productie van heerlijke natuurlijke producten. Eswatini Kitchen koopt alle verse groenten en fruit in tegen eerlijke prijzen bij ongeveer honderd lokale boeren en tuinders. Dit geldt ook voor kleinschalige boerderijen plus gezinnen en vrouwen die de wilde Marula, Guava, citroenen en pepers plukken die overvloedig groeien in Swaziland.

De jeugd heeft de toekomst! Daarom gaan alle opbrengsten van Eswatini Kitchen naar het fonds Manzini Youth Care, dat meer dan tweeduizend kinderen en jongeren in Swaziland ondersteunt. Het belangrijkste doel van MYC is om kansarme jongeren te laten re-integreren in de gemeenschap en om te voorkomen dat kinderen op straat belanden