Welkom bij

Wereldwinkel Alblasserdam

Nieuwe wijn....no house wine

Elke fles is één baksteen!

No House Wine, 't enige wijnhuis dat huizen bouwt voor Zuid-Afrika!

Elke fles is één baksteen

Slokje voor slokje kunnen we samen iets heel moois opzetten. Want met iedere gekochte fles No House Wine in de Wereldwinkel geef je een zinvolle donatie aan Zuid-Afrika, het land waar heerlijke én eerlijke wijnen worden gemaakt!

Het huis van familie Bonisiwe NDlovu en vrienden 

Klinken op een mooie toekomst

Het werkt simpel. Voor elke fles die je koopt geef je een baksteen terug aan Zuid-Afrika. Met No House Wine worden huizen in gebouwd in Zuid-Afrika voor hen die dat het hardste nodig hebben: Aidswezen en ontheemde families. Met al deze afzonderlijke bouwstenen, zijn er inmiddels al 65 huizen gebouwd.

De huizen worden gebouwd in samenwerking met Stichting HomePlan en lokale organisaties. Deze organisaties zorgen ervoor dat de kinderen naar school gaan, dat er schoolkostuums zijn en dat er gezondheidszorg is. 

Echt een goed glas wijn

Geniet van echt goede biologische wijn, goede productie methodes, goede projecten en goede mensen. Het is heel goed om te zien dat het initiatief zich verspreid dankzij heel veel enthousiastelingen. Waardoor er elk jaar opnieuw weer huizen kunnen worden gebouwd.